My Fair Lady

My Fair Lady är en film som handlar om Eliza Doolittle, en arbetarklassflicka som blir antagen av den högdragna professorn Henry Higgins som en utmaning. Higgins bestämmer sig för att förvandla Eliza till en sofistikerad dam genom rigorös skolning.

Under träningen får Eliza lära sig att tala och uppföra sig som en fin dam, samtidigt som relationen mellan henne och Higgins utvecklas. När Eliza sedan blir en del av Londons överklass upptäcker hon att tillhörigheten kommer med nya utmaningar och förväntningar.

Samtidigt som Eliza förändras och anpassar sig till sin nya omgivning, lär även Higgins sig en del läxor om mänsklig empati och förståelse. Filmen utforskar klasskillnader och stereotyper genom ett charmigt och ofta humoristiskt sätt.

My Fair Lady är en klassiker i musikalgenren och blev även en framgångsrik Broadway-show. Filmen är baserad på pjäsen Pygmalion av George Bernard Shaw.

Skådespelare: Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway, Wilfrid Hyde-White, Gladys Cooper, Jeremy Brett, Theodore Bikel, Isobel Elsom, James C. Katz, Jack L. Warner

Filmen släpptes 1964. My Fair Lady har ett snittbetyg på 7.526 av 1192 som röstat.

Filmtrailer för : My Fair Lady

Läs mer om filmen på omtv.se

Filmen sänds idag på SVT2 måndag den 1 januari klockan 18:15

Movieman.nu Skriven av:

Kommentarer är stängda.