Kategori: Film

15 april, 2024 / / Film

The Infernal Machine är en film om Bruce Cogburn, en tillbakadragen författare som skrivit den kontroversiella boken ”The Infernal Machine”. När hans bok blir en sensation och han själv dras in i en storm av mediedrev och intriger tvingas han konfrontera sitt eget förflutna och kämpa för att behålla sin integritet och sitt rykte. Filmen utforskar teman som moralisk kompass, personlig integritet och konsekvenserna av att vara offentlig person.

13 april, 2024 / / Film

Guldtransporten är en spännande film som skildrar den dramatiska händelsen där norska motståndsmän måste stjäla Norges guld innan nazisterna tar kontroll över det under ockupationen av Oslo. Filmen berättar om den modiga och farliga operationen som utförs för att skydda landets ekonomiska tillgångar från fiendens händer. En gripande berättelse om mod, lojalitet och patriotism i kampen mot en tyrannisk ockupationsmakt.

12 april, 2024 / / Film

Fem personer ger sig ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan. I filmen Dag för dag utvecklas vänskap, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas. En livsbejakande komedi som blandar humor med allvar och visar att det aldrig är för sent att tänka om i livet.

8 april, 2024 / / Film

The Upside of Anger är en film om Terry, som nyligen blivit lämnad av sin man och måste ta hand om sina fyra döttrar själv. När hon börjar falla för grannen Denny, en före detta basebollspelare, blir saker och ting ännu mer komplicerade. Filmen utforskar relationer och svårigheterna med att hantera ilska och förlust.

7 april, 2024 / / Film

I filmen Andra akten får vi följa nyblivna pensionären Eva som kämpar med att hitta sin plats i det nya kapitlet av sitt liv. Evas exman flyttar in tvärs över gatan med sin nya fru vilket skapar spänningar, samtidigt som hennes son vill ha mer frihet utan hennes överbeskyddande hjälp. Eva står inför ett dilemma om vad hon ska göra med all den tid hon nu har och hur hon ska hitta lyckan i sitt nya liv som pensionär.

6 april, 2024 / / Film

Filmen Gagarine handlar om 16-årige Yuri som drömmer om att bli astronaut och växer upp i det hotade bostadsområdet Cité Gagarine utanför Paris. När området hotas av rivning kämpar Yuri och de andra invånarna för att behålla sina hem. Trots att de tvingas lämna sina lägenheter, vägrar Yuri att ge upp och använder sitt speciella sätt att kämpa mot förtrycket.

5 april, 2024 / / Film
4 april, 2024 / / Film

Travis, en agent som hjälper andra agenter ur svåra situationer, upptäcker ett hemligt program inom FBI som dödar vanliga medborgare av okända skäl. Tillsammans med en reporter tar han upp kampen mot programmet, samtidigt som hans familj hotas och dåtid och nutid kolliderar.

3 april, 2024 / / Film

Filmen Sick of Myself handlar om Signe, en kvinna nära trettio år, som känner sig misslyckad och i skuggan av sin framgångsrika pojkvän Thomas. När han plötsligt får en framgångsrik konstnärskarriär börjar Signe arbeta på ett självförverkligandeprojekt för att hitta sin egen väg och lycka. Det är en svart dramakomedi som utforskar teman som självkänsla och identitet.

30 mars, 2024 / / Film

I filmen ”The Courier” följer vi affärsmannen Greville Wynne som oväntat blir rekryterad som kurir av brittiska underrättelsetjänsten och CIA. Hans tillvaro förvandlas när han går med på att smuggla hemlig information från Sovjetunionen, och han måste hålla uppdraget hemligt för sin hustru. Genom sitt uppdrag blir han vän med kontraspionen Oleg Penkovsky och hamnar i farliga situationer där hans lojalitet och mod testas.