Kategori: Film

28 maj, 2023 / / Film

Svenskt drama från 2022. Om Karin och Sven Stolpe, och den korta affär Karin hade med Olof Lagercrantz i början av 1930-talet som skapade svallvågor över årtionden. Filmen är inspirerad av verkliga händelser och bygger på Alex Schulmans roman med samma titel.

27 maj, 2023 / / Film

Amerikansk komedi från 2001. Marias jobb är att planera och organisera bröllop och hon är så upptagen av jobbet att hon inte hinner med sitt eget privatliv. Men när hon väl träffar sin drömman, visar det sig att han redan är förlovad med en av hennes klienter.

26 maj, 2023 / / Film

Franskt drama från 2018. Ett verklighetsbaserat drama om Alexandre som bor i Lyon tillsammans med fru och barn. En dag får han reda på att den katolske präst som utnyttjade honom som ung än idag arbetar med barngrupper. Alexandre bestämmer sig för att göra något åt saken och snart ansluter sig ytterligare två av prästens offer, François och Emmanuel. De tre försöker nu ställa den mäktiga katolska kyrkan mot väggen samtidigt som de tvingas bearbeta sina egna barndomstrauman.

26 maj, 2023 / / Film

Amerikanskt drama från 2007. En sen kväll kraschar Chris Pratt med sin bil och hans karriär som hockeyspelare tar ett abrupt slut på grund av en hjärnskada. När en av hans gamla kompisar, Gary Spargo, från hockeylaget tar kontakt med Chris känner han en strimma hopp om att få tillbaka lite av sitt tidigare liv men Gary har en baktanke. Han vill ha hjälp av Chris att råna banken han jobbar på. Chris går motvilligt med på Garys förslag men när han senare ångrar sig hamnar han i en ännu värre knipa än tidigare.

23 maj, 2023 / / Film

Brittisk dramakomedi från 2017. Om Daphne, en kvinna i 30-årsåldern som lever ett hektiskt liv med ett stressigt restaurangjobb och sena utekvällar. På ytan verkar hon lycklig men Daphnes vassa humor och cyniska livsinställng antyder att hon inte är helt nöjd med tillvaron. Efter att ha blivit vittne till en våldsam och skrämmande händelse tvingas Daphne att omvärdera sitt liv och sina prioriteringar.

20 maj, 2023 / / Film

Amerikanskt drama från 2018. Om David och hans exfru Vicki som alltid försökt ge sin tonårige son Nic det han behöver. Men ingen av dem lyckas hindra sonen från att börja experimentera med crystal meth. När drogen väl har Nic i sitt grepp är det som att en demon har tagit över honom, både fysiskt och psykiskt. För David och Vicki börjar nu en lång och plågsam process där de gör allt för att försöka stoppa missbruket och få tillbaka sin älskade son igen.

19 maj, 2023 / / Film

Dansk actionkomedi från 2020. Om yrkesmilitären Markus vars fru tragiskt omkommer i en explosion ombord på ett tåg. Tågolyckan verkar ha varit en ren tillfällighet men då dyker matematiknörden Otto upp med sina två excentriska kollegor Lennart och Emmenthaler. Otto var också passagerare på olyckståget och han är helt övertygad om att någon måste ha legat bakom det som hände.

19 maj, 2023 / / Film

Amerikansk thriller från 1999. Om konsten att kunna stjäla dyrbarheter utan att bli upptäckt. Mästaren på området heter Robert MacDougal. När en kvinnlig försäkringsagent är honom på spåren börjar en intrikat katt- och råttalek. Frågan är bara vem som leker med vem?

14 maj, 2023 / / Film

Amerikansk action från 1987. När en minister kidnappas av gerillan skickar USA ett team elitsoldater ledda av hårdingen Dutch till Centralamerikas djungel. Snart inser gruppen att det finns en ännu värre fiende: en utomjording med avancerad högteknologisk stridsutrustning som iskallt och effektivt plockar soldaterna en efter en.

14 maj, 2023 / / Film

Finsk dramakomedi från 2019. Den vilda partyprinsessan Aurora bor i finska Lappland och fyller sina kvällar med fester och sprit. Efter en hård utekväll stöter hon ihop med iranske flyktingen Darian som behöver gifta sig med en finsk kvinna för att få stanna i landet. De ingår ett avtal där Darian betalar Aurora för att hon ska försöka hitta en tänkbar fru åt honom.