Joker

Joker är en amerikansk psykologisk thrillerfilm som handlar om Arthur Fleck, en man som lever ett ensamt och plågsamt liv i Gotham City. Han drömmer om att bli komiker men möts istället av förakt och misär från samhället. Arthur arbetar som clown på dagarna och försöker på kvällarna slå igenom som stand-up komiker, men hans skämt faller alltid platt och skratten verkar alltid vara på hans bekostnad.

Genom filmen får vi en inblick i Arthurs mentala nedbrytning när han känner sig alltmer utstött och missförstådd. Han lider av ett okontrollerbart skratt, som förvärras när han försöker undertrycka det, vilket ger honom ännu mer hån och förnedring. Arthur möter en rad traumatiska händelser och övergrepp som slutligen driver honom till våld och hämnd.

Joker utforskar teman som samhällets ojämlikhet, maktmissbruk och stigmatisering av psykisk ohälsa. Filmen ger en mörk och skildrande bild av en man som tappar kontakten med verkligheten och till slut omfamnar sin identitet som Joker, en symbol för kaos och anarki.

Skådespelare: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Shea Whigham, Bill Camp, Glenn Fleshler, Scott Silver, Richard Baratta, Bruce Berman

Filmen släpptes 1991. Joker har ett snittbetyg på 5.972 av 18 som röstat.

Filmtrailer för : Joker

Läs mer om filmen på omtv.se

Filmen sänds idag på TV6 fredag den 29 september klockan 23:25

Movieman.nu Skriven av:

Kommentarer är stängda.