Exodus

Exodus är en dramafilm från 1960 som är baserad på Leon Uris roman med samma namn.

Filmen följer händelserna kring bildandet av staten Israel och den efterföljande arabisk-israeliska konflikten. Handlingen centrerar kring karaktären Ari Ben Canaan, en ledare inom den judiska motståndsrörelsen och en förespråkare för judisk invandring till Palestina.

Filmen utforskar olika teman som kampen för frihet och rättvisa, försoning och identitet. Den visar också det historiska och politiska sammanhanget som ledde till upprättandet av staten Israel och konflikterna som uppstod i dess kölvatten.

Exodus är känd för sina starka skådespelarprestationer, sitt episka berättande och sitt emotionella djup. Den blev en framgång både kritikermässigt och kommersiellt, och vann flera priser, inklusive en Oscar för bästa filmmusik.

Filmen ger en inblick i en viktig tid i Mellanösterns historia och lyfter fram frågor om rättvisa och människors strävan efter en plats att kalla sitt hem.

Skådespelare: Isa Aouifia, Ashraf Barhom, Jwan Alqatami, Khaled Alqatami, Aliki Andriomenou, Kristoffer Cras, Anna-Klara Carlsten, Olle Wirenhed

Filmen släpptes 2023. Exodus har ett snittbetyg på 9 av 1 som röstat.

Filmtrailer för : Exodus

Läs mer om filmen på omtv.se

Filmen sänds idag på SVT2 lördag den 11 november klockan 22:20

Movieman.nu Skriven av:

Kommentarer är stängda.